Servings: 3 Total Time: 1 hrs 30 mins Difficulty: Beginner
Zanddeeg

Basisrecept zanddeeg

Prep Time 5 mins Cook Time 25 mins Rest Time 60 mins Total Time 1 hrs 30 mins Difficulty: Beginner Cooking Temp: 210  C Servings: 3

Description

Met dit recept zanddeeg heb je een basis voor een eindeloze variatie aan taarten.

Ingrediënten

Kookmodus Disabled

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Haal de boter even voor het gebruik uit de koelkast, zodat die mals is om te gebruiken.

Zanddeeg

  1. Meng de suiker en het zout met de malse boter.

  2. Voeg de eieren toe en meng tot je een glad mengsel bekomt.

  3. Zeef de bloem en werk deze kort in onder het mengsel.

  4. Pak het deeg in in vershoudfolie en laat gedurende 1 uur rusten in de koelkast.

Gebruik

  1. Rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte.

  2. Bekleed een bakvorm naar keuze.

  3. Afbakken in de oven voor 8 à 10 minuten op 210°C.

    Kies het hete-lucht-programma op je oven. Wanneer het deeg goudbruin is, kan je het uit de oven halen.
Rate this recipe
Miss Moelleux
Beoordeel dit recept

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe

Add a question

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *