Klassieke appeltaart

Appeltaart met heerlijke suikerlaag
Appeltaart
- 7 eetlepels zelfrijzende bloem
- 6 eetlepels suiker
- 5 eetlepels melk
- 4 appels
- 3 eetlepels maïsolie
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Suikerlaag
- 30 gram boter
- 4 eetlepels suiker
- 1 losgeklopt ei
Appeltaart
Doe de zelfrijzende bloem in een kom en meng er één voor één de andere ingrediënten onder. Meng het geheel tot een gladde massa.
Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes.
Giet het taartbeslag in de ingevette bakvorm en leg de appelschijfjes hier mooi in een cirkel op.
Bak de taart gedurende 20 minuten.
Bereiding suikerlaag
Smelt de boter en giet deze op de suiker.
Voeg het losgeklopt ei toe aan de afgekoelde massa en klop dit verder op.
Haal de cake uit de oven en verdeel het suikermengsel over de appels en laat nog eens 10 minuten verder bakken.