Klassieke appeltaart

Met dit recept tover je in geen tijd een heerlijke appeltaart op tafel!



Ingrediënten
Appeltaart
- 7 eetlepels zelfrijzende bloem
- 6 eetlepels suiker
- 5 eetlepels melk
- 4 grote appels
- 3 eetlepels olie
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Suikerlaag
- 30 gram boter
- 4 eetlepels suiker
- 1 losgeklopt ei
Benodigdheden
- Ronde bakvorm ∅ 24cm
Bereiding
Voorbereiding: verwarm de oven voor op 180°C op hete lucht en vet de bakvorm in.
Appeltaart
- Doe de zelfrijzende bloem in een kom en meng er één voor één de andere ingrediënten onder. Meng het geheel tot een gladde massa.
- Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes.
- Giet het taartbeslag in de ingevette bakvorm en leg hier de appelschijfjes mooi in een cirkel op.
- Bak de taart gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de suikerlaag klaar.
Suikerlaag
- Smelt de boter en giet deze op de suiker.
- Voeg het losgeklopt ei toe aan de afgekoelde massa en klop dit verder op.
- Haal de cake uit de oven (na 20 min) en verdeel het suikermengsel over de appels en laat nog eens 10 minuten verder bakken.