Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Met dit recept tover je in geen tijd een heerlijke appeltaart op tafel!

Eenvoudige bereiding
Eenvoudige bereiding
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 45 min

 

Ingrediënten

Appeltaart

  • 7 eetlepels zelfrijzende bloem
  • 6 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels melk
  • 4 grote appels
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Suikerlaag

  • 30 gram boter
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 losgeklopt ei

Benodigdheden

  • Ronde bakvorm ∅ 24cm

Bereiding

Voorbereiding: verwarm de oven voor op 180°C op hete lucht en vet de bakvorm in.

Appeltaart

  • Doe de zelfrijzende bloem in een kom en meng er één voor één de andere ingrediënten onder. Meng het geheel tot een gladde massa.
  • Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes.
  • Giet het taartbeslag in de ingevette bakvorm en leg hier de appelschijfjes mooi in een cirkel op.
  • Bak de taart gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de suikerlaag klaar.

Suikerlaag

  • Smelt de boter en giet deze op de suiker.
  • Voeg het losgeklopt ei toe aan de afgekoelde massa en klop dit verder op.
  • Haal de cake uit de oven (na 20 min) en verdeel het suikermengsel over de appels en laat nog eens 10 minuten verder bakken.